Käyttäjäkokemuksia | VINKE

Käyttäjäkokemuksia

 

VINKE PRO -kuntoutus, Niilo Koivulahti

Niilo Koivulahti tuli VINKE PRO -vastaanotolle oppimiseen liittyvien haasteiden sekä opiskelumotivaation puutteen vuoksi. Lisäksi Niilolla oli haasteita sosiaalialassa suhteissa. Niilon äiti oli kuullut VINKE PRO -kuntoutuksesta ystävältään, joka suositteli kuntoutusta heille.

Niilon kuntoutus on kestänyt puoli vuotta ja sisältänyt kolme vastaanottokäyntiä. Kuntoutuksen myötä Niilon oppimiseen liittyvät haasteet ovat helpottaneet. Niilo on saanut suoritettua kouluopintonsa suunnitelman mukaan uudessa koulussa ja mikä tärkeintä, oppimisen ilo on taas löytynyt!

Sosiaaliset tilanteet ovat kuntoutuksen myötä helpottuneet, Niilo pystyy itse ottamaan kontaktia ihmisiin ja hänen kaverisuhteensa ovat parantuneet. Niilon oman toiminnanohjaus on myös kehittynyt.

Niilo on kokenut VINKE PRO -kuntoutuksen helppona. Aluksi oli tosin vaikeuksia muistaa kuunteluharjoite säännöllisesti. Niilo on suorittanut harjoitteet omatoimisesti. Harjoituksiin on ollut helppo päästä käsiksi kirjautumalla omalla kännykällä asiakastietojärjestelmään. Näin harjoitteet on voinut tehdä missä vaan. Niilo on ollut alusta asti motivoitunut harjoitteiden tekemiseen. Äiti kertoo, että aluksi tuntui uskomattomalta,
että näin yksinkertaiset harjoitteet voivat auttaa näin voimakkaasti.

 

VINKE-musiikkituote, Maiju Okkonen

Maiju Okkonen kertoo, miten VINKE-musiikkituote oli avuksi hänen tyttärelleen:

”Lukihäiriöön tuli apua. Meillä petrautui kielten opiskelu ja keskittymiskyky huomattavasti tyttärellä 10 viikon jaksolla jo. Ihan vaan päätin kokeilla, kun oli jo niin epätoivoinen tilanne läksyjen kanssa.

Ja kannatti kyllä. Ei enää tarvi auttaa enkun läksyissä kuin ihan satunnaisesti ja äänteiden ymmärtäminen helpottui. Kohta vois ottaa uuden satsin ja katsoa miten sitten käy. Näitä aikoja vuosi sitten otettiin käyttöön se paketti ja sen jälkeen ei olla tehty mitään. Taso pysynyt kuitenkin yllä. ”

 

VINKE PRO-kuntoutus, Veera 9-v.

Ennen kuntoutusta Veera oli hyvin hiljainen ja ujo. Nyt hän puhelee ja kertoo tarinoita. Kuntoutuksen myötä Veera on rohkaistunut, hän uskaltaa kysyä asioita tuntemattomilta ihmisiltä, mitä hän aiemmin ei tehnyt.
Veeran käsiala on parantunut paljon.
Ennen Veera sai kiukkukohtauksia, mutta kuntoutuksen myötä ne ovat jääneet pois. Veeran kaveripiiri on myös laajentunut.
Veera teki kuntoutukseen kuuluvat harjoitteet mielellään, hän koki ne mukaviksi.
Veerassa on tapahtunut paljon positiivisia muutoksia ja se on vaikuttanut positiivisesti koko perheen elämään. Nyt myös nuorempi sisar on aloittamassa kuntoutusta.

 

VINKE-musiikkituote, Asta Partanen

"Minulla on ollut aina olematon keskittymiskyky, kipuakin tuottava ääniyliherkkyys, vaikeuksia hahmottaa kokonaisuuksia sekä ongelmia kuulemisen kanssa, muutaman nimetäkseni. Oppimastani mieleen olivat jääneet lähinnä vain mielenkiintoiset asiat. Olin mennyt usein lukkoon koetilanteissa niin, etten ole ensimmäiseen viiteen minuuttiin saanut edes nimeäni paperille ja kaikki osaamani ”pyyhkiytyi” pois mielestäni, koska jännitin niin paljon.  

Olen ollut alisuoriutuja aikuisiällä, vaikka kirjoitin ylioppilaaksi erinomaisin arvosanoin. Hain lääketieteelliseen, ja menin ”lukkoon” pääsykokeissa. Opiskelin sairaanhoitajaksi, vaikka ala ei minua koskaan kiinnostanut, koska jotain piti tehdä.  Olin aina ihmetellyt, kuinka töissäkäyvät ihmiset kykenevät ”normaalielämään”, käymään kylässä, konserteissa, harrastamaan. Minulla kaikki energia meni töihin ja jatkuvan päänsisäisen kaaokseni hallintaan. Minä olin aina väsynyt, nukahtelin sohvalle ja nukuin koko illan, olin ja sosiaalisesti passiivinen työn ulkopuolella, koska pelkkä töissäkäynti sosiaalista vuorovaikutusta vaativassa työssä oli suunnattoman raskasta. Välillä suorastaan eristäydyin kotiini.

Jatkuva taustameteli häiritsi minua niin, että nukuin monta vuotta huonosti. Pidin myös usein korvatulppia, lukiessani, nukkuessani ja joskus muuten vaan. Välttelin ihmisjoukkoja koska häly ja ihmiset ahdistivat minua, enkä taustahälyn vuoksi kuullut mitään mitä muut puhuivat minulle. Töissä tämä oli vaikeaa, koska en usein kuullut esim. lääkärinmääräyksiä.

Kuuloni ”huononi” koko ajan. Minut ohjattiin työpaikan toimesta kuulontutkimuksiin, jossa yllättäen minulla todettiinkin hyperakusia eli normaalia herkempi kuulo. Kuuloani tutkittiin lisää VINKEN kehittäjän Hannu Hätisen toimesta, jossa hän totesi kuuloni olevan lähes kaksi kertaa herkempi kuin normaalisti. Kuulin taustahälyn kauempaa kuin muut, ja se aiheutti sen, että en kuullut mitä muut sanoivat tai mistä päin ääni tuli. Olin jo nuorena oppinut lukemaan hyvin huulilta, ja se auttoi minua paljon.

Ensimmäiset kerrat VINKE-musiikkituotetta kuunnellessani olivat suoraan sanottuna kamalia. Osa äänistä sattui korviini, kakofonia päässäni ahdisti, itketti, teki pahoinvointia, ahdistusta ja teki mieli repiä kuulokkeet irti ja heittää seinään. Eri äänet tuntuivat tulevan aivan eri puolilta päätä. Kahden viikon kuluttua huomasin etteivät äänet enää tuntuneetkaan pahalta. Lopulta aloin jo odottamaan seuraavaa kuuntelukertaa, kakofonia oli muuttunut rauhoittavaksi musiikiksi päässäni. Kymmenen viikon kuuntelujakson jälkeen olen ollut kuin eri ihminen.

En olisi koskaan päässyt elämässäni tähän pisteeseen jossa olen nyt ilman VINKEÄ. Opiskelen nykyään englantilaisessa huippuyliopistossa, saan hyviä arvosanoja ja olen tällä hetkellä vuosikurssillani toiseksi paras. Jaksan samalla käydä töissä osa-aikaisena. Elämäni ensimmäistä kertaa minulla on keskittymiskyky – vaikka kodinkoneet hurisevat, autot pörräävät ohi, televisio pauhaa ja toinen kuuntelee musiikkia vieressäni, pystyn keskittymään opiskeluun täysin. Ihme kyllä minusta on myös tullut hieman käytännöllisempi. Opin helposti tylsätkin asiat. Kuuloni on parantunut niin että töissäkin ihmettelevät, olen energinen, minua ei ahdista,  jaksan tavata ihmisiä, nukun paremmin kuin koskaan, päänsisäinen kaaos ja ”lukkoon” meneminen koetilanteissa ovat taaksejäänyttä elämää. VINKE-musiikkituote muutti elämäni!"

 

VINKE PRO-kuntoutus, Gabriel 11-vuotta

"Gabrielilla oli usein haasteita sosiaalisissa tilanteissa koulupäivän aikana. Gabrielin oli myös vaikea keskittyä ja hänen vireystilansa laski koulupäivän aikana. Matematiikka tuotti Gabrielille paljon haasteita ja hän saattoi saada raivokohtauksia yrittäessään tehdä matematiikkaan liittyviä tehtäviä. VINKE PRO-kuntoutuksen jälkeen Gabrielilla ei enää tule riitoja kavereiden kanssa. Gabrielin vireystila pysyy hyvänä koko koulupäivän ajan. Gabrielin levottomuus on rauhoittunut ja hän pystyy keskittymään paremmin. Gabriel ei enää raivostu matematiikan tehtäviä tehdessään. Gabrielin kouluarvosanat ovat nousseet ja opettajan mukaan Gabrielin koulunkäynti sujuu nyt kokonaisvaltaisesti paremmin kuin ennen kuntoutusta."

VINKE PRO-kuntoutus, Hannes 14-vuotta

”Hanneksella on todettu dysfasia, ongelmaa keskittymisen kanssa, hahmottamisen ongelmaa, impulsiivisuutta ja oman toiminnan ohjauksen puutetta. Hanneksen äiti kertoo olevansa erittäin tyytyväinen VINKE PRO-kuntoutukseen. Hanneksen koulu menee paremmin, hän on iloisempi ja tuntoyliherkkyys on hävinnyt. Hanneksen sosiaalisuuden kannalta tilanne on parempi. Vilman negatiiviset viestit ovat vähentyneet, lähes loppuneet kokonaan."

VINKE PRO-kuntoutus, Henri, 6-vuotta

"Henri on erittäin vilkas ja impulsiivinen poika. Henrin on ollut vaikea keskittyä ja rauhoittua, sekä ottaa vastaan ohjeita ja toimia ohjeiden mukaisesti. VINKE PRO-kuntoutuksen myötä Henri on rauhoittunut ja tasaantunut. Henrin impulsiivisuus on vähentynyt ja hän kykenee ottamaan vastaan ohjeita ja toimimaan ohjeiden mukaisesti. Myös Henrin lähiympäristö on huomannut, että Henri on rauhoittunut ja tasaantunut huomattavasti. VINKE PRO-kuntoutuksen myötä myös Henrin Tik-oireet ovat hävinneet."

VINKE PRO-kuntoutus, Eemeli, 14-vuotta

”Eemelillä on todettu dysfasia ja hänellä on myös ollut keskittymisen ja hahmottamisen ongelmia. Eemeli on ollut hyvin impulsiivinen ja hänellä on ollut vaikeuksia oman toimintansa ohjauksessa. Eemelin koulunkäynti on ollut haastavaa ja sosiaalinen kanssakäyminen on ollut vaikeaa.

VINKE PRO-kuntoutuksen jälkeen Eemelin koulunkäynti sujuu paljon paremmin ja hän pystyy keskittymään ja suunnittelemaan toimintaansa. Eemeli on nykyään puheliaampi ja iloisempi. Eemeli on saanut rohkeutta sosiaalisiin tilanteisiin ja kaverisuhteissa ei tule enää ongelmia. Myös Eemelin tuntoyliherkkyys on hävinnyt.”

VINKE PRO-kuntoutus, Paavo, 9-vuotta

"Paavo on ollut hyvin impulsiivinen ja levoton lapsi. Paavon on ollut vaikea sietää pettymyksiä ja impulsiivisuus on aiheuttanut haasteita myös kaverisuhteissa ja koulunkäynnissä. VINKE PRO-kuntoutuksen myötä Paavon impulsiivisuus ja levottomuus ovat huomattavasti rauhoittuneet. Paavolla ei tule enää riitoja kavereiden kanssa, kuten aiemmin, ja kaverisuhteiden luominen ja ylläpitäminen onnistuu. Myös motoriset taidot ovat parantuneet ja jalkapallon pelaaminen sujuu paremmin. Paavo pystyy nykyään sietämään pettymyksiä entistä paremmin ja hänen unen laatunsa on parantunut. Myös opettajat koulusta ovat kertoneet Paavon vanhemmille, että koulunkäynnissä on tapahtunut käänne parempaan."

VINKE PRO-kuntoutus, Essi, 16-vuotta

"Essillä on diagnosoitu määrittelemätön autismi. Ennen kuntoutusta Essi vietti aikaa pääosin vain kotona, eikä halunnut käydä esimerkiksi kaupungilla. VINKE PRO-kuntoutuksen myötä Essin sosiaalisuus on lisääntynyt ja Essi on alkanut käydä tapaamassa kavereitaan kaupungilla. Ennen kuntoutusta Essin oli vaikea pyytää opettajilta koulussa apua. Avun pyytäminen aiheutti paniikkia ja ahdistusta. VINKE PRO-kuntoutuksen jälkeen Essi pystyy pyytämään koulussa apua, kun hän sitä tarvitsee. Essi on myös alkanut ottamaan omaa tilaa ja haluaa hoitaa itse omia asioitaan. Essin vanhemmat kertovat, että VINKE PRO-kuntoutus on auttanut Essiä tulemaan ulos kuorestaan."

VINKE PRO-kuntoutus, Jibril

“Kuntoutuksen jälkeen pienin numero kokeissa on ollut 10-. Opettajan mielestä Jibril kykenee nyt keskittymään paremmin. Hän jaksaa olla koko päivän koulussa. Matematiikan opiskelussa saattoi aiemmin tulla raivareita, mutta niitä ei ole enää tullut. Rauhoittumista on tapahtunut niin, ettei koulupäivinä tule kahnauksia kavereiden kanssa. Opettajan mukaan koulu sujuu nyt kokonaisvaltaisesti paremmin. Kuntoutuksen alussa parin viikon ajan oli ollut kovaa väsymystä ja Jibril oli nukkunut jopa 12h yössä.”

VINKE PRO-kuntoutus, Kaius

”Kaiuksen levottomuus on rauhoittunut kuntoutuksen myötä. Käsiala on myös parantunut ja koearvosanat ovat kohentuneet 1-2 numeroa. Liikunnassa jalkapallo sujuu paremmin. Pettymyksen sietokyky on kehittynyt ja impulsiivisuus on vähentynyt. Unen laatu on myös parantunut. Kaiauksen opettajat ovat huomanneet muutoksen parempaan.”

VINKE-musiikkituote, Timo

"Yllätyin siitä, kuinka voimakkaasti ja kokonaisvaltaisesti Vinke toimi. Opiskelin Vinkea kayttäessäni kielikokeisiin, ja Vinke antoi minulle ekstra kognitiivisen boosterin, jonka avulla saavutin tavoitteeni!"  

VINKE-musiikkituote, Roope

”Lukemisen sujuvuus on ollut minulle haaste, näin ollen kaikki keskittymiseni on mennyt lukemiseen ja tekstin sisältö on jäänyt osittain aina hämäräksi. Myös vieraiden kielten opiskelu on ollut todella vaikeaa. Kuuntelujakson jälkeen lukemiseni muuttui sujuvammaksi ja huomasin kuinka tekstin sisältö jää paremmin mieleeni. Nykyään jopa luen mielelläni kokeeseen, sillä koen että voin oppia sillä tavoin. Kuuntelu on vaikuttanut myös siihen, että olen nyt sosiaalisesti rohkeampi.” 

 

VINKE-musiikkituote, Susanna

"Kielten opiskelu on ollut minulle aina hirvittävän haastavaa, sillä tuntuu ettei sanat jää päähän vaikka kuinka niitä opettelisi. Tämä johtunut osittain myös siitä että keskittymiseni ei ole aina pysynyt aiheessa. Kuunneltuani 10 viikon ajan kappaleita havahduin luennolla siihen kuinka pystyin blokkaamaan muut taustaäänet ja keskittymään täysin opetettavaan aiheeseen. Uusia sanoja täytyy edelleenkin opetella, mutta tässä olen huomannut kuinka ne oppii helpommin tai osaa yhdistää oikeaan aihepiiriin." 

 

VINKE-musiikkituote, Terho

”Minulla on ollut lukihäiriö ja hahmotusongelmia koko ikäni. Lukeminen ja kirjoittaminen on ollut minulle vaikeaa , mutta se on parantunut hieman viime vuosina. Puheen tuottamisen jäsentäminen on ollut vaikeaa tilanteissa, joissa on pitänyt pitää puhe tai esitelmä. Kuunneltuani VINKE-musiikkituotetta reilun 10 viikon ajan puhuminen sujuu minulta nopeammin ja vaivatta haastavissakin tilanteissa. Vieraiden kielten opiskelu sujuu paremmin. Muistan paremmin sanoja ja myös kuulemisen ymmärtäminen on parantunut. Muisti on parantunnut ja muistan paremmin asioita kuulemisen perusteella. Sosiaalisten tilanteissa toimiminen on helpottunut ja sosiaalisten kontaktien solmiminen on parantanut. VINKE-musiikkituotetta on ollut helppo käyttää, eikä tuotteen päivittäinen käyttö ole vienyt paljon aikaa tai voimia. Musiikin kuuntelu on ollut mielekästä.


VINKE-musiikkituote, Eliisa

”Olen kärsinyt yliherkästä kuulosta ja olen joutunut käyttämään vuosia korvatulppia esimerkiksi nukkuessani. Olen joutunut keskittymään todella tarkasti kuunnellessani vierasta kieltä tai muuten vieraan kielen sanat ovat puuroutuneet. Olen jännittänyt joissakin sosiaalisissa tilanteissa ja kärsinyt esiintymisjännityksestä ja pystyin osallistumaan keskusteluihin spontaanisti. Kuunneltuani noin kahden viikon ajan VINKEÄ aloin kuulemaan suomen sekä englannin kielen laulujen sanat oikein. Noin kuukauden kuuntelun jälkeen huomasin, että sosiaaliset tilanteet ovat helpompia. Noin 10 viikon kuuntelun jälkeen en enää tarvinnut korvatulppia nukkuessani ja koin, että stressitasoni laski. VINKE-musiikkituotetta oli miellyttävä kuunnella ja musiikin kuuntelu oli helppoa. Koin, että musiikki rentoutti.


VINKE-musiikkituote, Marko 

”Minulla on ollut oppimis- ja keskittymisvaikeuksia sekä aistiyliherkkyyttä. VINKE-musiikkituotteen käytön jälkeen keskittymiskykyni on parantunut. Olen saanut lisää pitkäjänteisyyttä ja varmuutta. Käden taitoja vaativissa harrastuksissa tarkkuus, herkkyys ja maltti on parantunut. Koen myös, että kuntoliikunnassa kehonhallintani on parempaa. Huomasin musiikin tehonneen jo kolmantena kuuntelupäivänä. Ihmettelen suuresti musiikkituotteen tehokkuutta ja vaikutusta. Koin musiikin kuuntelun miellyttävänä menetelmänä. Musiikkia jaksoi kuunnella jopa väsyneenäkin. Kuuntelin päivittäin enemmän kuin suositeltu minimimäärä. Musiikki rentoutti ja koin kuunteluhetket ideoita antavina.

 


VINKE-musiikkituote, Tiina 

”Tavallisen äänekkään päiväkotityöpäivän jälkeen minun oli vaikea saada muiden puheesta selvää. En jaksanut kuunnella musiikkia. En halunnut, että kotona oli tv auki. Suojasin itseäni ääniltä. Minulla ei ole enää vaikeuksia saada muiden puheesta selvää. En joudu pinnistelemään saadakseni sanoista selvää, eikä minun tarvitse kysellä enää jatkuvasti ”Mitä? Mitä sanoitkaan?”. Tavalliset sosiaaliset tilanteet kotona ja töissä ovat helpompia. Myöskään pienten lasten epäselvä puhe ei enää kuulostanut niin epäselvältä. Kuuntelen nyt mielelläni musiikkia tai radiota autossa työmatkoilla. Laulujen sanoista on helpompi saada selvää. Kotona muiden perheenjäsenten aiheuttamat äänet eivät ärsytä, eivätkä vie keskittymiskykyäni.

Kahden viikon käytön jälkeen huomasin, etten enää kysele jatkuvasti ”mitä?”. 2-3 viikon kuluttua aloittamisesta huomasin edellä mainitsemani asiat. Koin VINKEN kuuntelemisen helppona. Se ei vienyt paljoa aikaa ja pystyin itse suunnittelemaan, mihin aikaan päivästä kuuntelen musiikkia. Koin musiikin kuuntelun myös rentoutumishetkenä itsekseen.


 

VINKE-musiikkituote, Aaron 

Minulla on ollut lukihäiriö ja kielten opiskelu on ollut vaikeaa. Kuunneltuani VINKEÄ ruotsin kielen opiskelu tuntui helpommalta. Lisäksi se on yllättäen antanut uniapua (= paremmat unet) ja tuonut apua lukihäiriöön eikä vastauksissa ole sanojen sisällä kirjoitusvirheitä. Havaitsin muutosta melkein heti. En ole vielä varma kaikista hyödyistä, mutta kirjoitushetkellä olen käyttänyt 6 viikkoa. Musiikin kuuntelu on miellyttävää, paitsi että jokapäiväisessä kuuntelurytmissä on luonteen takia haastetta.

 

VINKE-musiikkituote, Anna

”En enää jännitä niin paljon kuin aikaisemmin uusia tilanteita tai esimerkiksi töihin paluuta lomien jälkeen. Aiemmin yöunet saattoivat mennä ja oli vaikeaa keskittyä muuhun kuin jännittämiseen. Olen rauhoittunut, koko ajan ei tarvitse tehdä jotakin, vaan voi vaan olla, jos siltä tuntuu. Pienet ns. sivuäänet eivät häiritse niin paljoa kuin aikaisemmin. On helpompi keskittyä yhteen tehtävään ja asiaan. Mielenkiinto uuden opiskeluun palannut.”

 

VINKE PRO-kuntoutus, kahden erityislapsen äiti Katja

”Lapsella on ADHD ja aistisääntelyn ongelmia ja koulussa ollut vaikeaa. VINKEN käytön seurauksena keskittyminen on selvästi parantunut. Itsellä myös ADHD. Olen kokenut melun ja häiriöäänet ryhmätilanteissa vaikeana. VINKE PRON kautta kahden viikon jälkeen en kokenut melua enää häiritseväksi eikä se enää kuormittanut.”

 

VINKE PRO-kuntoutus, erityislapsen äiti Marja

”Lapsella asperger-tyyppisiä oireita, opiskelu vaikeaa, aistiyliherkkyyttä ja vaikeuksia sosiaalisuuden kanssa. VINKE PRO-kuntoutuksen aikana koulunkäynti alkoi sujumaan, aistiyliherkkyydet vähenivät. Sosiaalinen kanssakäyminen tuli helpommaksi ja kaverisuhteita alkoi muodostumaan.”

 

VINKE PRO-kuntoutus, Ville

"Ville on kärsinyt lukiongelmasta. Lukiongelma näyttäytyi siten, että Ville tiesi mitä pitäisi kirjoittaa, mutta kädet eivät toimineet ja hän ei saanut kirjoitettua asioita paperille. Ville tarvitsi paljon apua koulussa ja kotona esimerkiksi ainekirjoituksessa, koska hän ei saanut kirjoitettua asioita paperille. Myös Villen käsiala oli isoa ja huonoa. Ville oli koulussa pienluokalla. 

Ville kävi VINKE PRO-kuntoutuksen, jonka myötä hänen kätensä alkoivat toimimaan niin, että hän sai kirjoitettua asioita paperille, hänen käsialansa parani, hän alkoi itse kirjoittaa tarinoita ja hänet siirrettiin pienluokasta normaaliluokkaan. Ennen VINKE PRO-kuntoutusta myös englanti oli ollut Villelle vaikeaa. Kuntoutuksen myötä englanti alkoi sujua, eikä hän enää tarvinnut apua esimerkiksi englannin läksyjen tekemiseen." 

 

VINKE PRO-kuntoutus, Janne

”Opettaja kysyi, että mitä Jannelle on tapahtunut, kun poika pystyy keskittymään aivan eri tavalla ja lukeminen sujuu paremmin”. 

 

VINKE PRO-kuntoutus, Arttu

”Keskittymiskyky parani huomattavasti, lukeminen ja kirjoittaminen helpottuivat.” 

 

VINKE PRO-kuntoutus, Tero  

”Tero oli kuin lukossa ala-asteella ollessaan, mutta Hannu Hätisen antaman kuntoutuksen kautta lukkoja saatiin avattua ja koulu alkoi sujumaan. Yläkoulussa ja nyt lukiossa Tero on ollut luokan parhaita oppilaita.”

 

VINKE PRO-kuntoutus, Milla

”VINKE PRO-kuntoutuksen myötä pinna on pidentynyt, stressin sieto parantunut, eikä stressi vaikuta enää uniin. Nukun paremmin ja sosiaaliset tilanteet ovat helpompia. Aiemmin en ole ollut lukemisesta kiinnostunut, tai en ole pystynyt lukemaan. Nyt olen lukenut yhden kuukauden aikana kolme 600 sivuista kirjaa.”

 

VINKE PRO-kuntoutus, Mikko, 8-vuotta

"Ennen VINKE PRO-kuntoutusta Mikolla meni jopa useita tunteja läksyjen tekemiseen. VINKE PRO-kuntoutuksen myötä Mikko suoriutuu kotiläksyistä huomattavasti nopeammin. Myös Mikon käsiala on parantunut VINKE PRO-kuntoutuksen aikana, eikä Mikko ole enää saanut lisätehtäviä epäselvän käsialan vuoksi.

Ennen VINKE PRO-kuntoutusta Mikolla oli vaikeuksia puheen ymmärtämisessä, mutta nyt puheen ymmärtäminen on Mikolle huomattavasti helpompaa.
VINKE PRO-kuntoutuksen avulla Mikon keskittyminen on parantunut. Mikko pystyy nyt keskittymään pidempiä jaksoja ja hän on myös rauhoittunut.
VINKE PRO-kuntoutuksen myötä Mikon oma-aloitteisuus on lisääntynyt ja Mikko pystyy tekemään tehtäviä ilman keskeytystä. Myös Mikon oman toiminnanohjaus on huomattavasti parantunut.

VINKE PRO-kuntoutus on kehittänyt Mikon motorisia taitoja. Mikko harrastaa jääkiekkoa ja VINKE PRO-kuntoutuksen kautta jääkiekon pelaamisessa on merkittävää kehittymistä.
Mikon ruokailutilanteet kotona ovat myös rauhoittuneet. Ennen Mikolla oli kiire pois ruokapöydästä ja oli vaikea istua paikoillaan tuolilla. Mikon koulutodistus on myös parantunut VINKE PRO-kuntoutuksen myötä."