Henkilökohtainen kuntoutus
Kyseessä on sensomotorisen kehityksen tukeminen lääkkeettömällä hoitomenetelmällä.
VINKE PRO -terapeuttimme voi olla teille avuksi, mikäli koette, että lapsesi levottomuus, impulsiivisuus, keskittymisvaikeudet ja tunteiden säätelyn haasteet eivät ole enää normaalia. Autamme myös niissä tilanteissa, jos voimavarat perheen sisällä alkavat ehtyä ja tarvitsette ulkopuolista apua.
VINKE PRO -kuntoutuksesta on hyötyä henkilöille, joilla on aistijärjestelmän ongelmia tai poikkeavaa aistitiedon käsittelyä. Aistijärjestelmän ongelmia esiintyy usein henkilöillä, joilla on neuropsykiatrisia pulmia, kuten ADHD tai tarkkaavuuden ja keskittymisen häiriöitä.
VINKE PRO -kuntoutus on aistijärjestelmän kuntoutusta, joka pohjautuu sensorisen integraation ja sensomotorisen kuntoutuksen menetelmiin. Kuntoutuksessa annettavien henkilökohtaisten harjoitusohjelmien avulla poikkeavaa aistijärjestelmän toimintaa voidaan muokata toimimaan tarkoituksenmukaisella tavalla ja näin normalisoida aistimusten kokemusta ja niihin reagointia.
VINKE PRO -kuntoutuksessa asiakas tavataan henkilökohtaisesti ja asiakkaalle tehdään kokonaisvaltainen aistijärjestelmän tutkimus. Tutkimuksessa käytetään standardoituja testejä, joiden perusteella nähdään, millä aistijärjestelmän osa-alueilla on ongelmia. Asiakkaalta testataan tasapaino, refleksit, karkea- ja hienomotoriikka, ristikkäisyyden hallinta, kehon lateraalisuus, silmien motoriikka sekä primitiiviheijastejäänteet sekä tutkitaan asiakkaan kuulo. Kuulontutkimuksessa selvitetään kuulokynnyksen tasapainottumista, onko kuulo herkistynyt taustaäänille tai äänteiden erottelutaajuuksille. Asiakkaan kuulokäyrää verrataan TOMATIKSEN ihannekuulokäyrään. Tutkimusten perustella asiakkaalle tehdään henkilökohtainen kuntoutussuunnitelma, joka pitää sisällään henkilökohtaiset harjoitusohjelmat sekä henkilökohtaisesti räätälöidyn VINKE -musiikin, joilla aistijärjestelmää kuntoutetaan toimimaan tarkoituksenmukaisella tavalla.
VINKE PRO – Terapeutit ovat terveydenhuollon ammattilaisia, joilla on alan ammattikorkeakoulukoulutus (sairaanhoitaja, fysioterapeutti) ja/tai Valviran hyväksymä psykoterapeuttitutkinto.